Mitsubishi Outlander започва своето четвърто поколение за моделната година 2022 г. с пълен редизайн, предаде Autonews, като само някои от елементите на екстериорния дизайн от пакета Engelberg Tourer, който дебютира преди две години, ще бъдат запазени.

Промените започват още от новата платформа, на която ще се предлага SUV-то, като към нея ще бъдат добавени по-мощни двигатели от предишното поколение, посочват от компанията. На пазара в САЩ се очаква новият Outlander да се появи в началото на пролетта, след което ще започнат доставки за останалите части на света. В страната цената ще започва от под 27 хил. долара с доставка, което е само малко по-висока сума от последната моделна година на возилото, която беше 2020 г., т.е. то се появи през 2019 г.

"Базиран на продуктовата концепция "I-fu-do-do", която означава "автентичен и грандиозен" на японски, новият Outlander е надеждно SUV със значително подобрен външен вид, представяне на пътя и качествено усещане, направено за задоволяване на нуждите на нашите потребители", каза главният изпълнителен директор на компанията Такао Като.

Новата платформа CMF-CD, на която е базирано возилото, е разработена в колаборация с останалите партньори в алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която от компанията, разбира се, определят като "платформа от следващо поколение". Същата е използвана и за последната итерация на Nissan Rogue.

Возилото ще идва стандартно с 18-инчови джанти, като могат да се поръчват и 20-инчови , осъвременени системи за сигурност и 12,3-инчов централен дисплей и 9-инчова мултимедия, който ще бъде съчетан с HD инфотеймънт система. Базовата версия ще е задвижвана от 2,5-литров бензинов двигател с мощност от 181 к.с., свързан със CVT скоростна кутия, симулираща 8-степенен автоматик, като агрегатът отново се използва и в Rogue.

За разлика от предшественика си, новият Oulander е разширен и ще има три реда седалки и максимален капацитет от седем души, както и богата гама от екстри, включващи от кожен интериор и седалки, през подгрев на първите два реда седалки и волана, heads-up display, мониторинг на слепите зони и околния трафик, автоматично спиране, предни парктроници, аудиосистема Bose с 10 говорителя и други.