Руската компания АвтоВАЗ трябва да започне масово производство на следващото поколение автомобили от семейството Lada Granta през 2021 година. За това с позоваване на собствения си източник съобщава Lada.Online.

Нов модел Lada идва през 2020-а

Нов модел Lada идва през 2020-а

Продажбите на Lada Van трябва да започнат следващото лято

Новата Grantа ще бъде прехвърлена на платформата B0, която стои в основата на Lada XRay и Lada Largus, както и редица автомобили Renault за руския пазар. В момента усилено се работи по появата на следващата Lada Granta, чиито модели вече са готови както на пластелин, така и в 3D. По своите габарити тя ще се окаже малко по голям автомобил от сегашното поколение.

В момента Aвто ВАЗ закупува необходимото оборудване. Освен това в Волжския автомобилен завод работят специалисти от Франция и Румъния, които отговарят за изпълнението на проекта.

Показаха обновена версия на най-евтината Lada

Показаха обновена версия на най-евтината Lada

Новата Granta е в стила X-Face на моделната гама Lada Vesta

Сегашното поколение фамилия Lada Granta включва седан, лифтбек, хечбек, комби, "висока" версия Cross и модификация Drive Active за феновете на активен стил на шофиране. Двигателната гама на модела включва 1,6-литрови двигатели с обем 87, 98 и 106 конски сили. Трансмисията е петстепенна "механика", "робот" или четири лентов "автоматик". В Русия цените на автомобилите започват от 444 900 рубли.

Lada Granta отдавна е най-популярният и продаван модел кола на руския пазар. Според Асоциацията на европейските предприятия (AEB), от януари до ноември, от модела са продадени 121,3 хиляди бройки.

AвтоВАЗ пуска "зимна" Lada Vesta

AвтоВАЗ пуска "зимна" Lada Vesta

Догодина излиза и нова версия на модела - Lada Vesta AT Exclusive

Междувременно днес стана ясно, че АвтоВАЗ е изкупил дела на General Motors от съвместното им предприятие в Русия, което произвежда автомобили под марката Chevrolet. Стойността на сделката не бе съобщена.