От Volvo обявиха, че новото поколение на модела XC60, което ще бъде представено официално по време на международното изложение в Женева само след няколко дни, ще бъде оборудвано с три нови системи за подпомагане на управлението, имащи за цел да намалят опасностите по пътя. 

Новите системи за безопасност при новото Volvo XC60 обещават да предложат автоматично завиване или подпомагане на завиването, в случай на опасност от удар отпред. За целта, системата City Safety е била обновена с функция за автоматично завиване, която се активира в случай, че системата регистрира, че задействането на спирачната система няма да е достатъчно условия за избягването на удар с друго намиращо се отпред превозно средство, пешеходец или голямо животно. 

Новата система за автоматично завиване на Volvo е активна в скоростния диапазон 50-100 км/ч и може да бъде комбинирана с другата нова технология на компанията- Oncoming Lane Mitigation, която работи в диапазона 60-140 км/ч и помага на водача да избегне удар с автомобил, движещ се в насрещното платно. 

Сериозно подобрение е получила и системата Blind Spot Information System за известяване при позициониране на превозно средство в мъртвата точка на погледа на водача, която вече разполага с активна система за завиване, пише auto-press.net.