В петък, девет години след премиерата на модела си A5, Audi представи второто поколение на спортния си модел. От фирмата подчертават, че освен новия атлетичен, спортен и елегантен дизайн, автомобилът е разработен на изцяло ново шаси. Разполага с гама високотехнологични двигатели и иновативни инфо-комуникационни предложения. 

Новото Audi A5 ще бъде лансирано в Германия с избор между пет двигателя- два TFSI бензинови и три TDI дизелови, максималните мощности на които варират от 190 до 286 конски сили. Според официалните данни, показателите са завишени със 17%, като в същото време горивната икономичност е подобрена с до 22%, пише auto-press.net. 

Топ-версията в гамата на новото Audi A5 е S5 Coupe, при което трилитровият V6 турбоагрегат обещава максимална мощност от 354 конски сили. Автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 4.7 секунди, но в същото време средният му разход на гориво е обявен на 7.3 литра на 100 километра. 

Новост при Audi A5 е въвеждането на виртуален кокпит с 12.3-инчов TFT екран с резолюция 1440x540 px, който работи в комбинация с 8.3-инчов монитор в централната конзола. Клиентите, избрали MMI navigation plus ще получат и модула Audi connect и новата система Audi connect SIM, който разполага със SIM карта, с помощта на която автомобилът предлага високоскоростна LTE интернет свързаност през цялото време.