Skoda показа концептуалният хибриден модел Vision S, чиято публична премиера ще се състои по време на автосалона в Женева през март. Смята се,  че това е предшественик на серийния SUV от бранда, който се очаква през есента в Париж.

Дължината на модела е 4,7 м, а ширина - 1,91 метра. Автомобилът има три реда седалки, на които могат да се разположат седем пътници. Той е изграден върху модифицираната платформа MQB на Volkswagen Group, пише autonews.ru.

Двигателната асистема включва 1.5-литров турбо мотор, който се подпомага от два електромотора - един в скоростната кутия и един на задната ос. Общата мощност възлиза на 225 к.с., които се изпращат до четирите колела. В хибриден режим на движение средният разход на гориво възлиза на едва 1.9 литра на 100 км. Ускорението от място до 100 км/ч пък става за 7.4 секунди.

Машината е снабдена с 6-степенна скоростна кутия До 100 км в час  кросоувърът достига  за 7,4 секунди, а максималната му скорост е  200 км в час. 

Прототипът VisionS е предшественик на големия SUV на Skoda. Серийната версия ще се казва Kodiak и ще бъде представена на автосалона в Париж през есента на 2016 година. Производство ще се организира в чешкия град Квасин, където в момента слизат от конвейера Roomster, Yeti и Superb. Автомобильт ще заеме моделната линия на Skoda място над Yeti.