Чешкият производител Skoda представи обновената версия на високопроходимото комби Octavia Scout. Продажбите на автомобила в Европа ще започнат през първото тримесечие на 2017. Цените за модела ще бъдат обявени по-късно, информират от пресслужбата на чешката марка. 

Машината е изградена на основата на Octavia Combi, но е с увеличен просвет с 30 мм. Новият модел ще се отличава с широка радиаторна решетка, нови LED светлини и големи въздухозаборници. Колата получава допълнителна защита отдолу на шасито, пише autonews.ru. 

Снимка 269308

Източник: autonews.ru

В базовата си версия моделът е оборудван с 1,8-литров бензинов двигател, генериращ 180 конски сили. Освен това на разположение ще има и дизелов 2,0-литров агрегат с мощност 150 конски сили. Сега този двигател работи съвместно със седемстепенна роботизирана предавателна кутия. 

По-рано Skoda представи обновената Octavia от трето поколение с каросерия лифбек и комби. Продажбите на автомобилите в Европа ще започнат през следващата година. 

Двигателната гама на новия модел включва пет бензинови и четири дизелови агрегата. Диапазонът на мощността е от 84 до 184 конски сили. Агрегатите работят в тандем с шестстепенна механична трансмисия или седемстепенна роботизирана предавателна кутия.