Чешката компания Skoda Auto представи новото попълнение на електрифицираното си семейство iV, а именно кросоувъра Enyaq Coupe iV.

Купеобразният електрически SUV модел Skoda Enyaq Coupe iV е поредното пазарно предложение на марката, разработено на базата на специално разработената за електромобили модулна платформа MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

От Skoda акцентират върху факта, че по време на разработката на електромобила е било обърнато сериозно внимание върху неговата аеродинамика, пише auto-press.net. От компанията обещават, че Enyaq Coupe iV ще предложи най-добрия коефициент на аеродинамично съпротивление (0.234 cd) в класа си на пазара, което от своя страна е гаранция за висока ефективност.

Снимка 561979

Източник: Skoda

С впечатляващ дизайн на екстериора си, Skoda Enyaq Coupe iV предлага също така и характерният за всички представители на марката просторен интериор, както и багажник с товарна вместимост от 570 литра.

Подобно на познатият в момента Enyaq iV и неговата Coupe версия ще бъде наличен в модификации с две и четири задвижващи колела, като задвижващата система ще предложи мощности от 180 до 300 конски сили.

Именно последната мощност ще бъде налична при първата по рода си RS версия на електромобил от портфолиото на Skoda, която ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди и максимална скорост на движение от 180 км в час.

Интегрираната на борда на Skoda Enyaq Coupe iV батерия ще бъде с капацитет от 82 kWh и обещава автономен пробег до 545 километра. При наличие на подфодяща зарядна инфраструктура, батерийният блок може да бъде дозареден от 10 до 80% за само 29 минути.