Новото поколение на легендарния всъдеход Land Rover Defender направи поредната стъпка към официалната си премиера по-късно през тази година. Екип специалисти на Червения кръст (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies) провериха възможностите на автомобила в екстремните условия, които предлага Дубай.

Експертите са имали възможност да се уверят в качествата на луксозния всъдеход както на легендарните и предизвикателни пясъчни дюни, така и на изпълненият със завои планински път Jebel Jais, където са били проверени динамичните параметри на автомобила при употреба на стандартни пътища.

"Jaguar Land Rover е горд с това, че подпомага работата на IFRC", коментира Ник Роджърс, изпълнителен директор на подразделението Продуктов инженеринг на автомобилната компания, цитиран от auto-press.net.

"От 1954 година наши автомобили дават възможност за достъп до отдалечени и изпаднали в нужда общности, помагайки им да станат по-устойчиви и се надяваме, че новият Defender ще продължи това наследство. Дюните на Дубай са перфектното място да докажем, че това е най-способният Land Rover направен някога. В комбинация с нашата уникална система за контрол на сцеплението, която наблюдава и се конфигурира за множество разнообразни терени, това прави новия Defender фантастичен на пясъка и невероятно плавен на пътя", каза още Роджърс.

Изпитанията на изцяло новия Defender в Дубай са поредната стъпка преди премиерата на новото поколение на модела, с прототипи на който към момента са изминати повече от 1,2 милион километра.

Преди това прототипите на новия Defender пътуваха до Африка Кения, по Скалистите планини в Колорадо на надморска височина над 3 хиляди метра и също бяха тествани извън Арктическия кръг. Температурите варираха от минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий. Общо инженерите проведоха над 45 хиляди индивидуални теста.