Новата Mazda CX-5 прави световната си премиера по време на международното изложение в Лос Анджелис, което отваря вратите си за посетители по-късно през седмицата, информира auto-press.net.

От Mazda коментират, че премиерната CX-5 идва с изцяло обновен дизайн в сравнение с компактния SUV от 2012-та година, като съчетава в себе си най-доброто от високотехнологичното семейство SKYACTIV Technology и международно признатата дизайн линия на марката KODO - Soul of Motion. 

Новата Mazda CX-5 идва с два бензинови - 2.0 литров и 2.5 литров двигател, както и дизелов SKYACTIV-D 2.2. В модификационното портфолио на компактния SUV модел са включени също така и системата за повишаване на стабилността на пътя G-Vectoring Control, прожекционен head-up дисплей, врата на багажника с дистанционно управление и други. 

Интересна новост при Mazda CX-5 е цветът, с който дебютира. Той се нарича Soul Red Crystal и е изцяло нов и специално разработен, за да се акцентира върху дизайна на автомобила. 

Новата Mazda CX-5, която е най-продавания продукт на марката в Европа, ще бъде пусната в продажба първо в Япония през февруари, след което ще бъде лансирана и на международните за марката пазари.