Международният лидер в областта на киберсигурността Acronis, който планира да отвори развоен център в София с 1000 служители, ще отвори операции в още две съседни държави до средата на тази година. Дружеството ще открие офис в Румъния и Турция. Това е потвърдил в интервю за сайта SeeNews регионалният директор за Балканите и Турция Иван Дудин.

От Acronis очакват офисът им в северната ни съседка да бъде готов до периода април-май, но са възможни и забавянията в резултат на епидемията от коронавирус.

По думите на Дудин в зависимост от местния пазар на труда и специалистите там компанията може да наеме до 100 души до края на 2020 година.

От друга страна офисът в Турция ще бъде насочен към продажбите. Там екипът ще бъде малък - между четири и пет души.

Acronis открива развоен център в София и увеличава екипа си до 1000 души през 2022-а

ИТ лидер отваря развоен център в София и увеличава екипа си до 1000 души за 2 години

За плановете на международната компания у нас разказва управителят ѝ Пламен Тошев

През миналата година стана ясно, че Acronis е избрала София за отварянето на своя най-голям развоен (R&D) център в световен мащаб. Компанията присъства на българския пазар от повече от година и половина, като екипът ѝ в момента наброява над 220 души.

Стратегическата цел на ръководството на Acronis е локацията в столицата да наеме около 1000 човека до края на 2022 година за нуждите на развойния център.

През 2020 година "Акронис България" ще продължи активно да наема служители по пътя към изграждането на своя R&D център в столицата. Според плановете на компанията екипът ѝ може да се разшири до 400 души до края на годината, като специалисти ще се търсят за всички дейности - от разработчици, до техническа поддръжка, маркетинг, продажби и други.

Acronis вече струва 1 милиард долара

ИТ компания с близо 200 служители в България вече струва $1 милиард

Дружеството стана "еднорог", след като привлече вложение от над $140 милиона