Компанията за изграждане и управление на първокласни бизнес имоти направи първа копка на новия си проект - АЙЯ Бизнес Център в столичния квартал "Хладилника". Инвестицията за офис сградата е на стойност €30 милиона, като тя ще побира около 550 души от екипите на MFG. Това е втората мащабна сделка на пазара за офис площи, която Park Lane Developments осъществява, след продажбата на клас А офис сграда на SAP Labs Bulgaria през 2021 година.

Проектът на сградата е на фирма Planning на инж. Илиян Илиев, а фирмите "Хидроинжект" и "Венков Инженеринг" ще изпълнят укрепването и изкопа на строежа.

Park Lane Developments стартира проекта през 2022 година, като спекулативна инвестиция, но още в процесa на планиране екипът на Park Lane Developments сключи сделка за продажба с MFG по модела built-to-suit. Дизайнът e адаптиран и отразява всички специфични изисквания, които групата има, за да създаде удобна, функционална и съвременна офис среда. 

АЙЯ бизнес център ще бъде с обща площ от над 13 350 кв. м с осем надземни и два подземни етажа. Намира се в близост до метростанция "Витоша" и до най-големия мол у нас- "Парадайс център".

Индийската Infosys открива офис в София и търси екип от 500 души

Международен лидер по износ на софтуерни услуги открива офис в София и търси екип от 500 души

ИТ компанията обслужва клиенти в 56 държави

Фасадата на офис сградата отговаря на високи стандарти за енергийна ефективност, звукоизолация и соларни фактори. В АЙЯ бизнес център ще има бързи зарядни станции за електрически автомобили и интелигентни датчици, които оптимизират използването на енергията. Въздухът ще бъде филтриран с ултравиолетови лампи (UV) за подобрено качество.

Снимка 642119

"Бъдещето на офис пространствата е в екологичния дизайн и енергийната ефективност, както и в преживяването на обитателите. Амбицията ни е АЙЯ бизнес център да бъде емблематична за нивото на българския офис пазар. Благодарим на MFG за доверието и партньорството и за това, че споделят нашата визия за удобство, ефективност и функционалност на работното място", заяви Таня Косева-Бошова - управляващ съдружник в Park Lane Developments.

Сградата ще осигурява удобства като високи тавани на височина 3 метра, функционални и по-ефективни зони с отворен план, просторна южна тераса на последния етаж със зареждаща гледка към планината, ресторант и модерен фитнес.

Снимка 642120

"В групата инвестираме в мотивацията и развитието на хората и екипите си, които са нашият най-ценен ресурс. Те заслужават най-доброто и решението да съберем всички компании на едно място е стратегическо. Така ще можем всички да се възползваме от най-съвременна офис среда, в която да развиваме своя потенциал и умения, да черпим вдъхновение и да прекарваме пълноценно времето си с колегите", коментира Неделчо Спасов - съосновател и акционер в MFG.

"Ще творим и създаваме своята стойност за обществото в среда, която предразполага към лесно приобщаване и бърза и успешна социализация", допълни Станимир Василев - съосновател и акционер в MFG.

Името, избрано от MFG, не е случайно. То присъства в японската и арабската култура. Айя е женско име и има значение на "красива" и "удивителна", като освен това е синоним за "дизайн". Същото име носи и бутиковата винарна, която групата развива - Aya Estate Vineyards. Според плановете на компанията, сградата ще бъде завършена до две години.

 Работата от вкъщи все още води до по-малко инвестиции в офис сгради у нас, с изключение на София

Търсенето на офиси в София расте: каква е ситуацията в останалите градове

Това показва доклад на Colliers