Продажбите на автомобилния производител Volkswagen във Великобритания са се свили с 20% през последния месец в резултат на скандала с вредните емисии. През ноември 2015 г. регистрираните там нови коли на компанията са 12 958 броя при 16 196 броя за същия период на предходната година, съобщава BBC.

Най-голям спад от 24% има при марката Seat. Продажбите на Skoda да се свили с 11%, а тези на Audi – 4%. Единствено ръст има при луксозния бранд Bentley – от 73 автомобила за ноември 2014 г. до 88 през тази година.

Доста лоши резултати през миналия месец е записал и френският производител Citroen със спад на продажбите от 29%. Като основна причина за това от компанията посочват отделянето на марката DS от нея. От друга страна най-голям ръст е отчел местният производител Vauxhall Motors.

По-рано тази седмица стана ясно, че продажбите на Volkswagen в САЩ също са пострадали от скандала с вредните емисии и са намалели с 25% през последния месец. Най-голям спад в Щатите има при моделите Golf и Passat.