Технологичният гигант Apple стана първата компания в света, достигнала пазарна стойност от 3 трилиона долара, подкрепена от надежди за експанзия на нови пазари, съобщи Ройтерс.

Напредъкът на производителя на iPhone беше сред най-впечатляващите за месец, белязан от интереса на инвеститорите към потенциала на изкуствения интелект, като купувачите на акции също предпочитаха компании със силни баланси и парични потоци.

Последният тримесечен отчет на Apple през май показва, че нейните приходи и печалби надминават очакванията на анализаторите, а нейният опит в обратното изкупуване на акции затвърди репутацията й на сигурна инвестиция по време на глобалната икономическа несигурност.

Apple ще достигне пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и вероятно ще надмине $4 трилиона през 2025-а

Apple ще достигне пазарна капитализация от $3 трилиона през 2023-а и вероятно ще надмине $4 трилиона през 2025-а

Новината идва, в момента, в който Apple се подготвя да стартира актуализацията на iOS 16.6, тъй като наскоро представи iOS 16.6 Public Beta 4 за потребители на iPhone. Очаква се тази предстояща версия да се съсредоточи основно върху корекции на грешки и засилване на сигурността, но също така ще донесе някои значителни актуализации за потребителите на iPhone.

Пазарната стойност на Apple е 3,05 трилиона долара

Според графика на Reuters пазарната стойност на Apple е 3,05 трилиона. Microsoft е на второ място с пазарна стойност от 2,53 милиарда, следвана от Saudi Arabian Oil с 2,08 милиарда.

Производителят на електрически автомобили Tesla Inc отбеляза 28% скок в пазарната си капитализация през юни и заема девето място в класацията, едно място под Meta.

Apple стъпва в бъдещето с "пространствения компютър" Vision Pro

Apple стъпва в бъдещето с "пространствения компютър" Vision Pro

AR/VR устройството има собствена екосистема, високи характеристики и поне толкова висока цена