Акциите на Apple ще скочат още и ще надминат сегашната си пазарна капитализация от 3 трилиона долара. Технологичният гигант може да достигне капитализация от 4 трилиона долара през следващите две години, според частна инвестиционна фирма Wedbus, цитирана от Business Insider.

Компанията отбеляза, че производителят на iPhone се доближава до оценка от 3 трилиона долара - той за първи път я достигна през януари 2022 г.

Ако сценарият за достигане на 4 трилиона долара до 2025 г. пазарна капитализация на компанията до 2025 г., се сбъдне, това ще представлява 25% увеличение.

Apple ще инвестира $430 млрд. в своето голямо US завръщане

Apple ще инвестира $430 млрд. в своето голямо US завръщане

Компанията иска да намали зависимостта си от Китай

Ключът към това е бизнесът с услуги на Apple, който според анализаторите е на път да достигне 100 милиарда долара годишни приходи през фискалната 2024 г. спрямо 50 милиарда долара през 2020 г. Потенциалът за приходи само от услуги се оценява на 1,4 трилиона долара.

Междувременно предстоящият iPhone 15 може да може да предизвика много голям интерес, защото около 25% от лоялните клиенти на Apple не са сменяли своите iPhone от четири години.

Освен това Apple има потенциал да изключи изкуствения интелект в своя магазин за приложения Vision Pro, което може да изиграе "огромно предимство" срещу своите конкуренти, смятат анализатори.