Оръжейният завод "Арсенал" АД в Казанлък обявява почти 300 свободни работни места. Това става ясно в официалния сайт на дружеството, където са обявени свободните позиции. 

Търсят се основно работници, но и има и позиции за хора с висше образование, предимно инженерно.

По-конкретно, обявени са позиции за специалисти с висше техническо и химическо образование, също така и такива за хора със средно специално образование с продължаване на обучението.

Сред обявените свободни места са за инженери: металург, конструктор, технолог, инженер "химични процеси", както и началник смяна, инженер ВиК и енергетик. 

По-голямата част от обявените позиции са за професиите фрезисти, окачествители, машинни оператори, настройчици и други работници в производството. Свободни места има и за огняри и копачи на канали, за което не се изисква образование.

"Арсенал" АД е един от най-големите работодатели в България и основен работодател в Казанлък и региона. По официални данни, заводът има над 10 000 служители и работници и над 1200 души технически персонал. 

Важна част от политиката на дружеството е стипендиантската програма, която осигурява възможност за професионално развитие на млади специалисти. За програмата могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в редовна форма с инженерни специалности, като предимство имат тези, които са завършили средното си образование в Казанлък. 

Оръжейният завод "Арсенал" спира работа и пуска своите близо 8000 работници в отпуск

Най-големият оръжеен завод в България спира работа и пуска 8000 работници в отпуск

Какви са причините?