Над 10 нови редовни линии до едни от най-атрактивните градове в Европа и Азия предстоят за пътниците на "България Еър" през 2021 година. На фона на съобщенията за редуциране на линии при други авиокомпании, националният превозвач ще изненада клиентите си с нови директни полети от София до Дубай, Корфу, Родос, Крит, Солун, Будапеща, Киев, както и до още много други топ дестинации.

Билетите за тях вече са в продажба и могат да бъдат резервирани, а маршрутите ще започнат да се изпълняват още през пролетта. За Дубай са планирани три ексклузивни полета за майските празници - на 30 април, 5 май и 10 май, като редовните полети по линията ще се изпълняват от 30 септември с два полета седмично - всеки четвъртък и неделя с удобно разписание и възможност за двупосочна връзка с тръгване от Варна.

В края на април са и първите редовни директни полети до Будапеща и Киев, а за празничните дни от 21 май стартират и новите гръцки дестинации - Солун, островите Крит и Родос. На 11 юни предстои да се изпълни и първият директен полет на "България Еър" до великолепния йонийски остров Корфу.

Авиокомпанията възстанови редовните си линии между София и Санкт Петербург и между София и Валенсия, за сезон лято 2021, като билетите за тях също вече са в продажба. Съвсем скоро "България Еър" ще обяви и стартовата дата за още една нова редовна линия до Тенерифе, както и други.

Всички полети на националния превозвач се изпълняват съобразно най-високите хигиенни изисквания в интерес спокойствието и здравето на всички пасажери и след стриктна дезинфекция със сертифицирани препарати и UV машина, която световното списание TIME определя като едно от най-иновативните изобретения за 2020 година.

Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и да била зараза по въздушен път.

UV машината, с която "България Еър" дезинфекцира самолетите си - в класацията на TIME за най-добрите изобретения за 2020-та

UV машината, с която "България Еър" дезинфекцира самолетите си - в класацията на TIME за най-добрите изобретения за 2020-та

Ежегодно класацията отличава в различни категории 100-те продукта, софтуери и услуги, които решават непреодолими и навременни проблеми по иновативни начини