Българската компания Dronamics и Пощенската служба на Обединените арабски емирства (ОАЕ) - Emirates Post Group (EPG), са подписали "Писмо за намерения за тестване на логистични решения чрез използването на карго дрон", съобщават от Dronamics. Според родния стартъп, това дава началото на едно ново сътрудничество, предназначено да промени изцяло доставката на товари с дрон в ОАЕ и страните от Персийския залив.

Условията на сделката предвиждат EPG да проучи и тества услуга с карго дрон на Dronamics за експерсни доставки на средни и далечни разстояния. Двете компании ще си сътрудничат за разработването на цялостна мрежа за доставка на товари с дронове в ОАЕ и другите държави от Персийския залив.

Снимка 626748

Източник: Dronamics

При успех на проекта EPG възнамерява да интегрира новаторската технология в своята логистична мрежа и да осигури достъп до нея и за по-широката логистична индустрия. Освен това, Пощенската служба на ОАЕ възнамерява да участва в създаването на бъдещото съвместно предприятие с Dronamics, за да подпомогне разширяването на съвместните операции с карго дронове в региона.

Свилен Рангелов: Основният хъб за развитието на Dronamics остава в България

Свилен Рангелов: Основният хъб за развитието на Dronamics остава в България

Товарните дронове са не просто бързо и изгодно решение, но и шанс за отдалечените райони, коментира изпълнителният директор на компанията

"Партньорство с Emirates Post Group ни предоставя вълнуващата възможност да работим върху нашето разширяване в старните от Персийския залив и по-специално в Обединените арабски емирства.

Чрез тази сделка ще опитаме да внедрим на тези пазари нашата уникална технология за безпилотно превозване на товари и това е важна стъпка към постигането на нашата визия за осигуряване на доставка в същия ден", коментира Свилен Рангелов - главен изпълнителен директор и съосновател на Dronamics.

"Със споделена визия за прекрояване на бъдещето на логистичния сектор, EPG и Dronamics са посветени на подобряването на скоростта на доставка на товари, устойчивост и ефективност чрез внедряване на най-съвременни дрон технологии. Това партньорство представлява важен крайъгълен камък в напредъка към автономния товарен транспорт с дронове", заяви от своя страна Абдула Мохамед Алашрам, главен изпълнителен директор на Emirates Post Group.

Ако всичко върви по план, съвместното партньорство с Emirates Post Group трябва да позволи на българската компания да извършва товарни полети с дрон в ОАЕ до 2024 година.

Dronamics вдигна безпилотен товарен самолет в небето

Българска компания вдигна в небето безпилотен товарен самолет

Амбицията на екипа е да промени логистиката в глобален мащаб