Още един фронт се отвори във войната на телекомите, избухнала заради "Булсатком". След като A1 и Yettel обявиха, че ще атакуват придобиването на доставчика на телевизия и интернет в КЗК, а собственикът на Vivacom ги обвини, че разпространяват погрешни данни за пазара след евентуално придобиване, "ябълката на раздора" също взе думата.

United Group пред Money.bg: Докато A1 си партнира с Netflix, Vivacom опитва да спаси национален оператор

United Group пред Money.bg: Докато A1 си партнира с Netflix, Vivacom опитва да спаси национален оператор

Заемът за Спас Русев и решението за придобиване на "Булсатком" са две независими операции, категорични са от групата

В позиция от "Булсатком" обявиха, че са обект на нелоялна конкуренция от страна на Vivacom. Става дума за предложения към техни клиенти да се прехвърлят към телекома.

"Намираме подобни практики, насочени пряко към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция в условия на продължаващо производство за евентуално бъдещо придобиване на "Булсатком" от страна на "Виваком", се посочва в позицията.

В нея се подчертава, че "Булсатком" "е стабилна компания", която "към настоящия момент съществува самостоятелно": "Категорично заявяваме, че до приключване на официалното производство по одобрение от регулаторните органи и последващ съдебен контрол, сделка между двете компании няма".

Отговорът на Vivacom

"В нашите маркетингови и търговски дейности, ние предлагаме нашите услуги на потенциални клиенти, независимо от техния настоящ доставчик", заявяват от Vivacom в своя позиция. В нея твърденията на "Булсатком" са определени като неоснователни.

От телекома подчертават, че ще се защитят "срещу всеки опит за накърняване на репутацията".