Председателят на Alibaba Джак Ма и новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп проведоха среща в понеделник, по време на която обсъдиха новия план на гиганта в електронната търговия да създаде 1 милион работни места отвъд Океана през следващите пет години.

Това коментира говорител на Alibaba, цитиран от Reuters.

Китайската компания по-рано говореше за намеренията си за подпомагане на по-малки американски фирми, които да насочи към сайтовете на търговеца на дребно, но това е първият път, в който един от най-богатите китайци обсъжда конкретни цели.

По думите на новия държавен глава на САЩ двамата за провели "страхотна среща" и ще сътворят "страхотни неща" чрез съвместното партньорство.

От своя страна Джак Ма обясни, че се фокусира в подкрепа на малките предприятия, особено в Средния Запад.

В района оперират фермери и производители на облекла, които могат си осигурят платформа до китайския пазар директно чрез Alibaba.

Тръмп често се насочваше към втората най-голяма икономика в света по време на предизборната си кампания, обвинявайки Пекин за загубата на работни места в САЩ и обявяваше намерението си да наложи 45 на сто вносна такса върху китайските стоки.