Цената на килограм сирене в търговските обекти на единствената държавна млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" от днес е 12,90 лева, а тази на кашкавала - 15,90 лева. Това съобщи изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, през последните седмици дружеството е провело серия от срещи с български производители и вече има нови договори за доставка на мляко, които ще позволят намаление на цените на продуктите и запазване на печалбата на дружеството.

Според новия директор, предишното ръководство е допуснало да се работи на загуба, като е сключило неизгодни договори за доставка и то на вносно мляко. "Най-спешната задача беше да възстановим договорите с българските производители, защото "Ел Би Булгарикум" трябва да бъде еталон за българския вкус", подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените на млечните продукти.

Бившият депутат Владимир Русев оглави "Ел Би Булгарикум"

Бивш депутат от ИТН е новият шеф на "Ел Би Булгарикум"

Вчера Николай Маринов беше уволнен

В "Ел Би Булгарикум" стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти - в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал - 10 литра мляко.

"Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на целия пазар. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната", обясни Владимир Русев.

ДКК: Директорът на "Ел Би Булгарикум" е освободен заради занижено качество на закупуваната суровина

ДКК: Директорът на "Ел Би Булгарикум" е освободен заради занижено качество на закупуваната суровина

Позицията на собственика на предприятието