Вторият най-голям търговец на дрехи в света - шведската H&M, отчете първата си тримесечна загуба от повече от 10 години насам в резултат на засегнатия от пандемията бизнес и затварянето на голяма част от магазините ѝ.

Загубата преди облагането с данъци за трите месеца, приключили в края на май, възлиза на 6,48 милиарда крони или 700 милиона долара. Това е повече от прогнозираната от анализаторите такава от 6,1 милиарда крони, пише Bloomberg.

Веригата представи разнопосочни резултати, като според тях спадът на продажбите ѝ през настоящия месец е с 25%, което е значително по-добро представяне от последното тримесечие, когато те са с 50% надолу. От компанията посочват, че те са се възстановили по-бързо от очакваното.

H&M съкращава работното време на служителите си

H&M съкращава работното време на служителите си

70% от магазините са временно затворени

От друга страна от H&M посочват, че готвят затварянето на свои магазини през тази година, като засега такива планове има за 40 техни обекта.

При представянето на резултатите от компанията са потвърдили готовността си да пуснат облигации с цел да диверсифицират източниците си на финансиране.

От друга страна акциите ѝ нараснаха с 1,2% по време на сутрешната търговия в Стокхолм, като от началото на годината стойността им е спаднала с около една четвърт.

 H&M отчете 50% спад в продажбите за март-май

Вторият най-голям търговец на дрехи в света отчете 50% спад в продажбите за март-май

Около 80% от магазините му бяха затворени, заради пандемията