Шведският бранд H&M съобщи, че е в преговори с десетки хиляди служители за съкращаване на работното време, след като много търговци бяха засегнати от пандемията от коронавирус и заради по-малкото клиенти на много пазари.

"Разпространението на COVID-19 доведе до изключителна ситуация и групата H&M е принудена да вземе няколко трудни решения", заяви говорител на компанията пред Reuters.

H&M променя производството си и започва да прави защитно медицинско облекло

Лидер в модната индустрия променя производството си и започва да прави защитно медицинско облекло

На няколко пазара има диалог със служителите относно временно съкращаване на работното време, засягащо десетки хиляди работници. Това се отнася и за служителите на централата.

През март H&M заяви, че предприема няколко мерки по отношение на инвестиции, наеми и персонал, за да намали разходите, предупреждавайки, че това може да засегне десетки хиляди служители.

Компанията е решила да намали дивидентите си, в момент, когато около 70% от магазините бяха временно затворени поради епидемията от коронавируса.

Пълния доклад на H&M за приходите за периода от декември до февруари и първото тримесечие, трябва да бъде публикувам скоро. Компанията вече съобщава, че продажбите през тримесечието са нараснали с 8%.

Adidas и H&M вбесиха Берлин, след като решиха да не плащат наеми

Adidas и H&M вбесиха Берлин, след като решиха да не плащат наеми

Решението бе определено като "неприемливо и неприлично"