Ресторант от българската верига за хранене Happy е отличен като най-добрият ресторант в Лондон, съобщава Evening&Standart. Според класацията British Restaurant Awards 2022 ресторантът Happy, намиращ се на емблематичния площад "Пикадили Съркъс" е по-добър от конкурентите си Fallow, Le Gavroche, BiBi и Roti King.

Happy грабна и наградата в категорията за най-гостоприемен персонал.

"Всички сме изключително развълнувани, че бяхме избрани от британската публика в тези уважавани награди. Като сравнително млад ресторант в центъра на Лондон, за мен е чест да бъдем похвалени така. Happy измина дълъг път за много кратък период от време и това е само един невероятен пример за това", каза Иван Попов, собственик на Happy London.

Българската верига Happy отваря първи ресторант в Лондон

Българската верига Happy отваря първи ресторант в Лондон

Обектът ще се намира в един от централните квартали на английската столица

Номинациите за наградите за 2022 г. бяха гласувани от читатели на списанията Chelsea Monthly, The National Post, Brand Weekly и членове на World Restaurant Awards Guide. След това номинациите бяха подложени на публично гласуване.

Първият ресторант от веригата Happy Bar & Grill е открит във Варна на Бъдни вечер - 24 декември 1994 г. Към днешна дата компанията управлява и развива над 35 Happy ресторанта в България, още пет в Барселона, а най-новата локация се намира именно на "Пикадили Съркъс" в Лондон.

Всеки втори нов обект на "Витошка" е кафене или ресторант

Всеки втори нов обект на "Витошка" е кафене или ресторант

Цените на наемите остават непроменени