Българската верига ресторанти Happy скоро ще присъства и на пазара в Лондон. Компанията ще заеме мястото на американска верига за бързо хранене TGI Fridays в един от централните квартали на английската столица - "Уест Енд". Това става ясно от съобщение на специализирания сайт London Eater.

Обектът, който ще бъде зает от Happy, се намира на лондонската "Ковънтри Стрийт", става още ясно от него.

Към момента основаната във Варна компания има 22 заведения в България и 2 в Барселона. Великобритания ще е вторият чуждестранен пазар за Happy.

"Основаната през 1994 година Happy предлага в менюто си пица, паста, бургери, салати и други подобни ястия, както и традиционни български такива", се посочва още в публикацията и се допълва, че посетителите в Лондон ще могат също така да опитат тутманик и кюфтета.

От London Eater акцентират върху това, че мястото, където ще се намира обектът на Happy, е сериозен залог за компанията за стъпването й на лондонския пазар. Също така обаче то е доста популярно и е посещавано от мното туристи.

Веригата ресторанти у нас развива 22 ресторанта, като има обекти в големите градове като София, Варна, Бургас, Пловдив и Русе. Компанията управлява още брандовете SASA, Industrial Catering, Captain Cook, Candy Club и Express Cafe.