Американската компания, управляваща вериги от хотели от висш клас Hyatt Hotels Corporation обяви откриването на четири обновени курорта на българското черноморско крайбрежие. По този начин компанията разширява своята ол инклузив курортна марка Inclusive Collection, част от World of Hyatt на трети европейски пазар след Испания и Гърция.

Два от хотелите се намират в Слънчев бряг - Secrets Sunny Beach Resort & Spa с 335 стаи и Dreams Sunny Beach Resort & Spa с 597 стаи, пише в прессъобщение.

Освен тях американският хотелски оператор открива AluaSun Helios Beach със 192 стаи и Alua Helios Bay с 318 стаи, и двата хотела се намират в Обзор, община Несебър и на панорамния път, свързващ Южното и Северното Черноморие.

Хотелската верига Hyatt купува Apple Leisure за $2,7 милиарда

Луксозна верига с хотел в София направи сделка за $2,7 милиарда

Hyatt получава контрол над водещ доставчик на чартърни полети и туристически пакети за Карибите

Миналата година Hyatt обяви планове за разширяване на дейността си в България с откриването на пет ол инклузив курорта, които ще бъдат управлявани от местната компания Terra Tour Service.

Припомняме, че в през септември 2022 г. стана ясно, че морските хотели на бившия генерален директор на "Лукойл България" Валентин Златев минават от марката RIU под бранда Hyatt.

Американската компания вече управлява един хотел в българската столица - Hyatt Regency Sofia (бившияt хотел "Сердика", при паметника на Васил Левски).

 Hyatt Regency Sofia

Източник: Hyatt

Hyatt Regency Sofia

Плановете на компанията са да отвори Hyatt Regency Pravets Resort, хотел с 244 стаи в централна западна България, на по-малко от час от столицата до края на 2023 година. 

По този начин хотелската верига ще се превърне в една от най-големите в България.

Луксозната верига Hyatt откри първия си хотел в България след близо година забавяне

Луксозната верига Hyatt откри първия си хотел в България след близо година забавяне

Обектът разполага със 183 стаи и 22 апартамента

Hyatt Hotels Corporation е американска компания, управляваща вериги от хотели от висш клас. Управлението ѝ се намира в Чикаго.

Основана е през 1957 г. от братята Джей Прицкер и Доналд Прицкер, внуци на Николай Яковлевич Прицкер, основател на династията Прицкер. Адвокатът Николай Прицкер е евреин, родом от Киев, семейството емигрира в САЩ през 1881 г. Той е братовчед на руския философ-екзистенциалист Лев Шестов.

През 1979 г. Джей Прицкер и съпругата му Синди учредяват наградата "Pritzker", която се финансира от семейство Прицкер и е спонсорирана от Фондация "Hyatt". Смята се, че е една от най-престижните световни награди в областта на архитектурата и често е наричана "Нобелова награда за архитектура".

Hyatt отваря първия си хотел в България през септември

Луксозната верига Hyatt отваря първия си хотел в България през септември

След като на няколко пъти откриването му беше отлагано