10 години след стъпването си в България най-голямата верига за търговия с мебели и стоки за дома - IKEA, отвори третия си магазин у нас. Обектът, който се намира в търговския център Mall of Sofia, е и вторият за компанията в столицата след този на околовръстното шосе.

IKEA Mall of Sofia е в нов за компанията формат, като той е по-малък от другия в София. В същото време той се различава от центровете за поръчки в останалите градове у нас.

Магазинът е разположен на 1200 квадратни метра площ и предлага повече от 1000 артикула. Останалите продукти на веригата могат да бъдат поръчани и получени в обекта.

IKEA отваря втори магазин в София 10 години след стъпването си у нас

IKEA отваря трети магазин в България

Той ще бъде с площ от 1200 квадратни метра и ще се намира в търговски център

"Тази година е специална за нас, тъй като празнуваме 10 години на българския пазар. Непрекъснато развиваме палитрата си от търговски обекти така, че да отговарим на клиентските изисквания и да бъдем в крак с тенденциите и иновациите в ритейл сектора. ИКЕА Mall of Sofia е поредният пример за тази глобална омниканална стратегия (бел.ред. стратегия за продажби, както онлайн, така и офлайн) на компанията", коментира Никос Ифантидис, който е управител на "ИКЕА България".

Веригата у нас е управлявана от дружеството "Хаус Маркет България", което е част от гръцката FOURLIS Group.

Тя навлезе на българския пазар през 2011 година. Към момента компанията има три магазина у нас - два в София и един във Варна, както и два центъра за поръчки в Пловдив и в Бургас.