Най-голямата група в авиоиндустрията в Европа - Lufthansa, ще поиска държавна помощ от няколко европейски правителства, за да се справи със ситуацията, предизвикана от разпространението на коронавируса на Стария континент.

От компанията водят разговори с правителствата на няколко европейски държави, където са разположени базите ѝ. Това става ясно от официално съобщение, цитирано от CNBC.

"Lufthansa ще се свърже с правителствата на пазарите, където се намират централите ѝ, за да поиска финансова подкрепа", е коментирал говорителят на групата пред Reuters.

От германското издание Handelslatt съобщиха по-рано, че от авиокомпанията ще се обърнат със запитване за държавна помощ, посочвайки видео съобщение, изпратено от ръководството на Lufthansa до служителите на дружеството.

САЩ наложи едномесечна забрана на посещенията от Европа

САЩ наложи едномесечна забрана на посещенията от Европа

Това ще нанесе още по-силен удар на авиокомпаниите и туризма, които вече прогнозират над 1 трлн. долара загуби

Lufthansa е най-голямата група в индустрията на Стария континент със 116,8 милиона извозени пътници към 2017 година. Под нейната шапка оперират едноименните авиолинии, както и Austrian Airlines, Brussels Airlines, Swiss и Eurowings.

Това съобщение идва след като секторът се оказа един от най-засегнатите от пандемията. Съобщението на германската група идва ден, след като американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който беше в САЩ беше забранено допускането на хора, които са били в Европа. Ограничението ще бъде в сила през следващите 30 дни.