Германската авиокомпания Lufthansa обяви, че нейната печалба преди приспадане на данък върху лихвите за третото тримесечие на годината е 17 млн. евро, съобщи "Комерсант".

Това е първата положителна стойност на показателя, макар и минимална, от началото на пандемията от COVID-19. Преди година този показател беше с отрицателен знак в размер на 1,3 млрд. евро.

Нетната загуба на Lufthansa за третото тримесечие на 2021 г. възлиза на едва 72 млн. евро, докато година по-рано тя достигна 1,9 млрд. евро.

Общите приходи на Lufthansa за третото тримесечие на тази година се удвоиха в сравнение със същия период на 2020 г. - сега те достигнаха 5,2 млрд. евро, спрямо от 2,6 млрд. евро през третото тримесечие на миналата година.

Берлин продава четвърт от своя дял в Lufthansa

Берлин продава четвърт от своя дял в Lufthansa

И държавата, и компанията искат превозвачът да възвърне своята независимост възможно най-бързо

Авиокомпанията обясни значителното подобрение на финансовите си показатели с постепенното възстановяване на туризма и съответно на авиопревозите, след премахването на голяма част от ограниченията.

Инвеститорите оцениха положително финансовия отчет на авиокомпанията за тримесечието, като на борсата във Франкфурт акциите на Lufthansa поскъпнаха с 2,8%.