След като през миналата година веригата супермаркети Billa отвори свои обекти в няколко столични мола на мястото на "Пикадили", в следващата седмица предстои компанията да "влезе" в още един търговски център.

От веригата официално съобщиха днес, че ще отворят магазин номер 120 в България в Bulgaria Mall, намиращ се на бул. "България". Досега компанията има присъствие още в "Сердика Център", "Парк център", "Мол София" и в "Мега мол" в "Люлин".

За възможното влизане на Billa в петия по ред Bulgaria Mall се заговори още през миналата година. След като експерименталният "АБО маркет", в който трябваше да се продават само български стоки, просъществува едва седем месеца, започна да се коментира възможността австрийската верига да заеме мястото му.

Отвори врати първият хипермаркет с предимно български стоки - "АБО Маркет" (ГАЛЕРИЯ)

Отвори врати първият хипермаркет с предимно български стоки - "АБО Маркет" (ГАЛЕРИЯ)

Какво стои зад бизнес концепцията?

Магазинът отвори през миналия февруари, като разполагаше с 5000 квадратни метра площ. Едва през септември обаче "АБО маркет" трябваше да затвори врати, като опитът на дружеството "Вердон инвест" не се увенча с успех.

За сметка на това ще бъде интересно идването на Billa на неговото място, тъй като новият магазин на веригата ще се намира точно до един от най-старите им обекти в София - този, разположен между булевардите "България" и "Тодор Каблешков".

"Билла" завзе още един ключов обект на фалиралата "Пикадили"

"Билла" завзе още един ключов обект на фалиралата "Пикадили"

Веригата търси възможности за по-сериозно присъствие в моловете у нас

От Money.bg потърсихме за коментар компанията за това каква е причината да отворят нов обект до вече съществуващ такъв. От веригата не дадоха конкретен отговор по тази тема, но коментираха, че магазинът ще бъде с нова по-различна концепция от останалите, като той ще бъде насочен конкретно към нуждите на пазаруващите в мола.

"Магазинът ще бъде със специална концепция, адаптирана към спецификите на голям търговски център, и ще обслужва нуждите на работещите в сградата на мола, които към момента са няколко хиляди, като перспективата е броят им да продължи да расте. Супермаркетът в Bulgaria Mall ще бъде леснодостъпен както от офис частта на мола, така и отвън. Обектът ще бъде компактен и ще предоставя възможност за изключително удобно всекидневно пазаруване", посочиха от компанията.