Бутилиращите компании на Coca-Cola във Великобритания и в континентална Европа се превръщат в поредната жертва на кризата в доставните вериги, пише The Guardian. Гигантът сега е изправен пред недостиг на алуминиеви кенчета, потвърдиха от компанията.

Потребителите се оплакват през последните седмици в социалните мрежи от липсата на кенчета Dieto Coke и Coke Zero в магазините. Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), която е отговорна за производството, транспорта и продажбата на продуктите на компанията, включително Fanta и Sprite, в 29 държави в Европа и Азия, призна, че изпитва "редица логистични предизвикателства".

Цената на алуминия достигна 10-годишен връх

Цената на алуминия достигна 10-годишен връх

Експерти посочват, че има достатъчно алуминий, но голяма част се намира в Азия, а купувачите от САЩ и Европа не успяват да се сдобият с метала

Ник Джанджани, главен финансов директор на CCEP, посочват, че компанията е изправена пред недостиг и на шофьори на тирове. Липсата на шофьори бе изострена от Covid-19 и Brexit.

Коментарите от CCEP идват по време на представянето на отчета на компанията за шестте месеца до 2 юли. Тя удвоява печалбата си преди данъци до €520 млн.

Великобритания търси 1,7 милиона служители. Но няма кого да наеме

Великобритания търси 1,7 милиона служители. Но няма кого да наеме

Само за седмица в края на август са били отворени близо 200 000 позиции