Reddit Inc. удвои оценката си до $6 млрд. при набирането на свежи инвестиции в момент, в който социалната медия увеличава потребителите си заради Covid-19 и лудостта покрай GameStop, предава The Wall Street Journal.

В понеделник Reddit е набрала $250 млн. в рунд, воден от Vy Capital. През февруари 2019 г., когато последно получи свежи инвестиции, тя бе оценена на $3 млрд. Настоящите инвеститори включват Andreessen Horowitz и Tencent.

"Пазарът в момента е благоприятен", казва главният изпълнителен директор на Reddit Стив Хъфман. "Оценките са високи. Никога не пречи да набереш пари, когато има възможност, а Reddit имаше силна година". Приходите от реклама на компанията са се покачили с 90% през четвъртото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на предходната година, казва той.

Основана през 2015 г., Reddit е позната с форумите си по многобройни въпроси. Набраните средства ще бъдат използвани за инвестиции във видео, реклама и потребителски продукти, както и за разширяване на дейността на нови пазари. Миналата година Reddit купи приложението за споделяне на видео Dubsmash.

Компанията планира и да удвои служителите си до 1 400.

Сделката идва в момент, в който Reddit набра още по-голяма популярност заради членовете на WallStreetBets и плана има да предизвикат short squeeze при акциите на GameStop. Това донесе на компанията милиони нови потребители и нови рекламодатели, казва Хъфман.

Според данни от октомври Reddit има 52 млн. активни потребители, 44% ръст за година.