След като бавно, но сигурно започна да променя банкирането на дребно, британският финтех Revolut навлиза на още един пазар. Още от днес компанията пуска безплатна търговия с акциите на над 300 публични компании, регистрирани на Нюйоркската фондова борса и NASDAQ.

Услугата ще бъде пускана поетапно и първо ще бъде достъпна за картодържателите на плана Metal. Съвсем скоро тя ще достигне до всички потребители на всички планове, казват от Revolut.

Потребителите ще могат да търгуват безплатно - до определен лимит в зависимост от плана си. След това таксата ще бъде един британски паунд. Ще има и годишна такса за съхранение на паричните средства от 0,01 процент.

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да правят до 100 мигновени безплатни сделки. Потребителите със Standard план ще могат да извършват до три безплатни сделки на месец, докато Premium клиенти ще имат възможност да правят осем безплатни сделки на месец.

Revolut ще предлага актуализация на цените в реално време и данни за постигнатите пазарни резултати. Сделките ще се извършват в рамките на работното време на съотвените борси, което е 16:30 ч. до 11:00 ч. българско време. На първия етап ще се предлага търговия с акциите на над 300 компании, сред които и Apple, Ferrari, Ford, Intel, JP Morgan, Mastercard, Morgan Stanley, Netflix, Nike, PayPal, Spotify, Starbucks, Toyota, Visa, Twitter и много други. На по-късен етап списъкът ще бъде увеличен с компании, които присъстват на британската и други европейски борси, с възможност за търговия с борсово търгувани фондове (ETFs) и възможност за инвестиране през инвестиционни спестовни сметки (Stocks and Shares ISA).

Планът е услугата да бъде достъпна и за потребителите извън Европейската икономическа зона.

"Това е още една огромна стъпка в мисията ни да направим финансовите услуги по-приобщени, иновативни и достъпни. Инвестирането във фондовата борса твърде дълго вече е отвъд достъпа на обикновения потребител, което води до видимо недоволството страна на хората, тъй като те търсят ефективни начини да извлекат максимална полза от спестяванията си", заяви Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut. "За нас беше важно да се уверим, че инвестирането чрез Revolut е евтино, лесно за ползване и достъпно за всички дори ако те искат да опитат с много малки суми. Това е само началото на нашето предложение за търговия на акции, тъй като в близко бъдеще ще предоставим достъп до различни пазари и инвестиционни продукти", добави той.

Наскоро Revolut, която вече работи и с български левове, пусна в България и услугата Apple Pay.

Revolut и Monese пуснаха Apple Pay в България
Обновена

Revolut и Monese пуснаха Apple Pay в България

Услугата вече е достъпна