Robinhood отложи навлизането си във Великобритания за неопределено време, предава CNBC. В писмо до британците, които се бяха записали в списъка на чакащите, се посочва, че компанията спира световната си експанзия, за да се концентрира върху домашния си пазар.

"Много неща се промениха в света през последните няколко месеца и ние направихме трудното решение да отложим пускането във Великобритания за неопределено време", се казва в писмото. "Макар че слагаме в чекмеджето плановете ни за експанзия, оставаме верни на мисията да демократизираме финансите за повече хора по света. Нямаме търпение да дойде деня, в който ще стъпим във Великобритания".

Robinhood, на която съосновател е българинът Владимир Тенев, заяви плановете си да стъпи на Острова през ноември, след като получи одобрение от местния регулатор. Компанията е популярна като първи брокер за младите инвеститори в САЩ, като предлага търгуване на акции без такси. През 2016 г. тя имаше 1 млн. потребители, а тази година техният брой достигна 13 млн.

По-рано този месец Robinhood бе оценена на $8,6 млрд., след като набра още $320 млн. финансиране.