Бивши собственици на проблемния Samsung Galaxy Note 7, чието производство остана в историята, след като стана ясно, че апаратите мога да се самозапалят, ще имат възможност да подменят получените след първата замяна устройства от модела Galaxy S7 или S7 edge.

Южнокорейският производител на смартфони ще компенсира клиентите си от местния пазар в рамките на нова програма. Тя ще предлага на участващите да се сдобият с модела Galaxy S8 (или Note 8), като програмата ще стартира от следващата година, предаде агенция Reuters.

Участниците в програма ще заплатят половината от цената на устройство от модела S7, а не цялата сума, преди да го подменят за S8 или Note 8.

В допълнение към новата програма Samsung вече предлага финансови стимули в размер на 88.39 долара за засегнатите от разигралия се проблем клиенти в Южна Корея.

Най-големият производител на смартфони в света заяви, че предлагането на такава програми на други пазари ще зависи от ситуацията във всяка страна, като не даде повече подробности по темата.