Китайският технологичен лидер Huawei е отчел сериозно забавяне на растежа си през третото тримесечие, след като маржовете на компанията се свиха в резултат на натиска на американските санкции върху бизнеса ѝ.

Приходите за септември са 217,3 милиарда юана или 31,91 милиарда долара, което е с 3,7% повече в сравнение с 209,5 милиарда юана отчетени за същия период на миналата година.

За първите девет месеца на годината общите приходи достигат 671,3 милиарда юана или 98,57 милиарда долара, което е с 9,9% повече, отколкото е бил резултатът за същите месеци на 2019 година.

Забавянето на растежа за Huawei е значително, като през миналата година за деветмесечието ръстът на приходите е бил от 24,4 на сто, пише CNBC.

Санкциите на Вашингтон неминуемо са засегнали бизнеса на китайския гигант. През миналата година Щатите поставиха компанията в черния списък за забрана на внос.

По-късно Google прекрати партньорството си с Huawei, което означава, че Huawei вече не може да използва оперативната система Android на смартфоните си.