Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията, стартира партньорство с първата изцяло електрическа услуга за споделено пътуване SPARK.

Пред Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив, индустриална зона Радиново, е обособена зона на SPARK, като по този начин на служителите и гостите на Schneider Electric се предоставя възможност за екологично чист, удобен и достъпен транспорт от и до фабриката. На локацията са монтирани и 5 броя зарядни AC станции за електрмобили Schneider Electric EVlink Smart Wallbox с мощонст 22 kW.

Станциите са със свободен публичен достъп и са част от най-голямата зарядна мрежа в България и региона - Eldrive. Това партньорство стимулира екологичния начин на придвижване и електрическата мобилност в района, както с лични електромобили, така и за електрификация на корпоративни автопаркове.

С това партньорство Schneider Electric поема следващите си стъпки напред към ангажимента по изграждане на нулев въглероден свят. Инициативата е в изпълнение на 6-те ангажимента за ускоряването на устойчиво развитие за всички, част от които са: климат, ресурси, доверие, равенство, поколение и местно ниво.

Калина Петкова става лидер "Корпоративни комуникации за Югоизточна Европа" на Schneider Electric

Калина Петкова става лидер "Корпоративни комуникации за Югоизточна Европа" на Schneider Electric

Тя е част от екипа на "Шнайдер Електрик България" десет години

Възприемането на електрическата мобилност е по-бавен процес, а Schneider Electric демонстрира, че е постижима бърза промяна, като същевременно се гарантира комфорт и икономия за шофьорите.

През 2020 г. Schneider Electric обяви членството си в инициативата ЕV100 на неправителствената организация "Гpyпa пo ĸлимaтa". Тя е насочена към приемането на корпоративните политики за формиране на фирмени автопаркове, съставени от 100% електрически автомобили, до 2030 г. С изграждането на този първи проект на Schneider Electric със свободен достъп точно до Умната фабрика на компанията в Пловдив, тя прави инвестиция именно в тази посока.

До 2030 г. Schneider Electric ще подмени 14 хиляди фирмени автомобила в над 50 страни с електромобили. До 10 години компанията се очаква да инсталира инфраструктура за зареждане на електрически коли в основните си офиси и фабрики, като водещите страни вече показват възможностите на иновативната ЕсоЅtruхurе еМоbіlіtу - архитектура с микромрежови технологии, управление на активни и нови системи за енергиен мениджмънт.

Какво още трябва знаем за зарядните станции?

EVlink Wallbox е здрав и устойчив на атмосферни влияния. Може да се използва в трудни условия, у дома и в частни имоти (етажна собственост, корпоративен паркинг, хотел).

Управление на зареждането:

Зареждането може да започне без конкретно действие, след включване на автомобила;

Зареждането може да бъде отложено в непиковите часове или максималният ток на зареждане може да бъде ограничен (16 A до 10 A, 32 A до 16 A);

Превозното средство може да се зарежда с максимална мощност според наличната мощност в дома или офиса.

Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на  Schneider Electric в Пловдив

Мартин Йорданов е новият директор на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив

Мария Топчийска, която ръководи сертифицирането на завода като Smart Factory, преминава на международна позиция в компанията

Спецификации на захранващата мрежа:

220-240 V монофазен - 50/60 Hz за зареждане при 3,7 и 7,4 kW;

380-415 V трифазен - 50/60 Hz за зареждане при 11 и 22 kW ;

Система за заземяване: TT, TN-S, TN-CS или IT.

Механични и екологични спецификации:

Код за защита от проникване: IP54;

Код за защита от удар: IK10;

Работна температура: -30°C до +50°C;

Температура на съхранение: -40°C до +80°C.

Бърз монтаж:

Монтаж за по-малко от 30 минути от един човек;

Входящ захранващ кабел отгоре, отдолу или отзад.