Собственикът на Sports Direct стана четвъртият по големина акционер в онлайн магазина за модни стоки Asos, съобщават от компанията. Frasers Group, която е собственост на милиардера Майк Ашли, сега притежава 5% от Asos, след като натрупа дялове в компанията, която държи марката Topshop.

В понеделник Frasers обяви, че е увеличила инвестициите си и в Hugo Boss. Компанията закупи редица търговци на дребно във Великобритания през последните няколко години, обхващащи спортно облекло, мода, мебели и велосипеди, припомня BBC.

Сега компанията притежава 4,3% от акциите на Hugo Boss и допълнителни 28,5% чрез продажбата на деривати.

Онлайн търговецът Asos предвижда 500 млн. паунда за глобална инвазия

Онлайн търговецът Asos предвижда 500 млн. паунда за глобална инвазия

Британският онлайн търговец на дребно отчита рекордни продажби

"Frasers Group има обширни амбиции за разрастване на бизнеса във и извън Великобритания и непрекъснато проучва потенциала за по-нататъшно разширяване", се казва в търговско изявление на компанията от тази сутрин.

Гигантът в търговията на дребно заяви, че този ход е последният пример за неговия "стремеж да разширява и придобива бизнеси и марки, които могат да укрепят Frasers Group".

Наскоро Asos отчете загуба, тъй като разходите за живот удариха дгжобовете на купувачите, а компанията предупреди, че очаква свиването да продължи с още по-големи темпове през идните месеци. Изкупуването на акциите на Asos означава, че Frasers Group вече е четвъртият по големина акционер в бизнеса.

Заедно с House of Fraser и Sports Direct, компанията притежава още Flannels, Game, Jack Wills, Evans Cycles и Sofa.com.