До момента много институции участват на пазара на крипитовалути под една или друга форма, но сега започна нова глава от тяхното използване, след като софтуерната Sequoia Holdings започна да плаща на служителите си в биткойн, ако искат, предаде Zero Hedge. Разбира се, те могат да получат само част от възнаграждението си в криптовалутата.

"Развълнувани сме да обявим, че членовете на нашия екип ще имат достъп до тази привилегия", посочва съоснователят на компанията Ричард Строуп. "Много наши служители са страстни поддръжници на криптовалутите и сме щастливи да им помогнем да получат експозиция към този актив за трилиони долари."

Освен биткойн, работещите за компанията ще могат да получават част от средствата си в Bitcoin Cash или етер, като данъците се удържат предварително. За целта, от Sequoia си партнират с външна финансова компания.

"Механизмът е подобен на този, при който служителят удържа част от възнаграждението си за пенсионния механизъм 401(k)", пишат от Zero Hedge. "В случая обаче удръжката се случва след облагането с данъци."

Наскоро стана ясно, че футболистът Ръсел Окънг от Carolina Panthers се превърна в първия професионален спортист, който получава заплатата си в биткойн, въпреки че технически тя му се изплаща в долари, които той конвертира в криптовалута.