Всички клиенти на tbi bank с карта neon вече могат да теглят пари в брой от шопинг лимита си (до 5 хиляди лева). Досега потребителите можеха да използват лимита само за разделяне на плащания на вноски напред във времето - за 3 месеца (безплатно) или 6 и 12 месеца (с малка такса). С новата функционалност те могат да изтеглят нужните средства от всеки банкомат и да ги използват както пожелаят.

След като са изтеглили кеш, клиентите могат да изберат да погасят цялата сума през следващия месец без допълнителни разходи (до 50 дни безлихвен период, за разлика от обичайните за кредитните карти 30 дни) или да платят минимална месечна вноска (5% от обща сума) и да отложат остатъка за по-късно (с включена такса). Самото теглене на пари в брой от шопинг лимита има такса от 1 лев + 2% от цялата сума, което е под средните такси на кредитните карти на българския пазар.

В допълнение към гъвкавите решения за финансиране, карта neon на tbi bank предоставя на клиентите редица безплатни услуги за ежедневно банкиране, като:

  • Разплащателна сметка без месечна такса;
  • Неограничени брой безплатни незабавни преводи в лева и евро;
  • Плащания на битови сметки и данъци без такси;
  • Депозити с най-високата лихва на пазара (до 3,2%);
  • Интегриране в дигиталните портфейли на Google Pay и Apple Pay.

"Опцията за теглене на пари в брой от шопинг лимита беше сред най-желаните от клиентите ни. Щастливи сме, че правим това възможно и те вече могат да използват парите както пожелаят - да разделят на вноски плащания за различни покупки или да изтеглят пари в брой и да ги похарчат за каквото и където искат", казва Папуна Магалашвили, главен продуктов мениджър в tbi bank.