Няколко турски марки дрехи и стоки за дома - adL, Mudo, Ltb, Twist и İpekyol - водят преговори с руски оператори за откриване на свои магазини в Русия. Това казва пред "Известия" ръководителят на Surenkok Moscow Омур Суренкок, който се занимава с турския бизнес в Русия.

Дмитрий Москаленко, председател на Руския съвет на търговските центрове потвърди, че преговорите с турските компании действително са в ход.

"При нас дойдоха с предложения представители на марки, които виждат потенциал за реализация и развитие в Русия. Например, има заявка от производител, който произвежда стоки за дома като Zara Home, и сега организираме среща с него", обясни Москаленко.

По думите на Суренкок, след преустановяването на дейността в Русия на редица големи международни играчи, местните оператори са заинтересовани от сътрудничество с нови компании.

Това е изгодно и за турските марки, които преди време са напуснали Русия, неспособни да издържат на конкуренцията, добавя експертът. Сега те отново се интересуват от руския пазар, казва той.

"Турски компании планират да открият много обекти в Москва и регионите - над 100 всяка. Първи ще отворят врати магазините аdL", вероятно през есента в Москва, казва Суренкок. Тази марка е работила в Руската федерация и преди.

На новите участници на руския пазар ще са им необходими около шест месеца, за да отворят първия си търговски обект, уточнява Суренкок.

Reebok продаде руския си бизнес на турски холдинг

Reebok продаде руския си бизнес на турски холдинг

Вероятно сделката е била структурирана при условията на разсрочено плащане