Руското министерство на промишлеността и търговията състави списък с автомобили, препоръчани за приоритетно използване от държавните служители. Той включва руските марки: Lada, "Москвич", Aurus, Evolute и UAZ, както и китайската марка Haval, се казва в съобщение на министерството.

"Министерството на промишлеността и търговията на Русия е изготвило списък с автомобили руско производство, които се препоръчват за приоритетно използване от държавни и общински служители за служебни цели", се казва в съобщението.

Най-популярните марки нови автомобили в Русия - за мъжете и за жените

Най-популярните марки нови автомобили в Русия - за мъжете и за жените

Какво показват покупките за първите 8 месеца на годината

По-конкретно, към момента се препоръчва закупуването на следните модели леки автомобили:

От марката Lada, модели: Vesta, Vesta SW Cross, Granta, Niva Travel, Niva Legend;

От марката УАЗ, модели: "Патриот", "Пикап", "Профи", "Хантер", СГР;

От марката Aurus, модели: Senat, Komendant;

От "Москвич", модели: 3, 3e, 6;

От Evolute, модели: I-PRO, I-JOY, I-SKY.

От Haval, модели: Jolion, Dargo, F7/F7x, H9.

Министерството на промишлеността и търговията на Русия също отбелязва, че списъкът ще бъде актуализиран при излизане на пазара на нови модели автомобили, произведени в страната.

Решението да се даде приоритет на използването на руски автомобили от държавната и общинската администрация беше взето от руския президент Владимир Путин на среща с ръководителите на руски производствени компании. Целта е да се подкрепи търсенето на руски автомобили и съответно развитието на местната автомобилна индустрия.