Бюджетната авиолиния Ryanair Holdings обяви, че ще превози повече пътници от предишните очаквания за пътникопотока в следващите години. В резултат на това компанията залага на по-големи приходи занапред.

До 2024 година от корпорацията прогнозират, че ще обслужат над 200 милиона пътника при заложена по-рано от 180 милиона пътника.

През първата половина на тази година клиентите на авиокомпанията се увеличиха с 12% до рекордните 64,8 милиона души, което изпрати печалбата на Ryanair с 7% нагоре до 1,17 милиарда евро.

"Резултатите на компанията за първите шест месеца са похвални на фона на тежките условия на пазара, свързани протести на летища, терористични атаки и очаквания икономически ефект на "Брекзит", заяви главният изпълнителен директор на фирмата Майкъл О'Лиъри.

Печалбата след данъчно облагане за второто тримесечие е достигнала до 912 милиона евро при 843 милиона евро за същия период на предходната година, пише Bloomberg. Това е доста над прогнозираните от анализаторите 897 милиона евро.

В същото време обаче печалбата е по-скромна от скока от 41 на сто за тези месеци на 2015-а.

При представянето на финансовите резултати от Ryanair заявиха, че планират да изкупят собствени акции в размер на 550 милиона евро в следващите четири месеца.