Компанията за предоставяне на споделени офис пространства WeWork е намалила скоростта на разходите си почти наполовина от края на миналата година. Компанията също така е получила ангажимент от 1,1 милиарда долара за ново финансиране от мажоритарния собственик SoftBank, пише Reuters.

Компанията заяви в имейл до служителите, че резултатите от второто тримесечие показват, че пандемията на коронавирус е навредила сериозно на бизнеса, но финансовото състояние на WeWork остава силно.

"Нашите ранни усилия да станем по-рационална, осъзната с парични си средства организация ни поставя в по-добра позиция да се адаптираме бързо, да се ориентираме в новите реалности и да постигнем бъдещите си бизнес цели", коментира Кимбърли Рос, финансов директор на WeWork.

Приходите през тримесечието достигнаха 882 милиона долара, което е 9% увеличение спрямо година по-рано, заяви Рос. През първото тримесечие WeWork отчете приходи от 1,1 милиарда долара.

WeWork има 4,1 милиарда долара парични ангажименти, включително новото финансиране от 1,1 милиарда долара, допълни Рос. През юли компанията посочи, че се очаква да има положителен паричен поток през 2021 година.

WeWork завърши тримесечието с 612 000 членове, спад от 693 000 в предходното тримесечие.

Резултатите бяха публикувани почти година, след като WeWork представи планове за първично публично предлагане. Тогава компанията беше оценена на 47 милиарда долара и изглеждаше готова да бъде едно от най-успешните листвания за годината, но до това така и не се стигна.

SoftBank се опасява от втори тежък удар след провала с WeWork

SoftBank се опасява от втори тежък удар след провала с WeWork

Ако сделката между Sprint и T-Mobile не бъде одобрена, японският конгломерат ще се изправи пред сериозен проблем