Бюджетната авиокомпания Wizz Air обяви, че планира да пусне 21 нови самолета в следващите 17 седмици или в рамките на идните около четири месеца. Летателните машини ще бъдат разпределени в европейските бази на дружеството, като целта е в бъдеще да бъдат пуснати 70 нови маршрута.

В официално съобщение от Wizz Air посочват, че до средата на юли месец ще започнат да обслужват четири нови дестинации. Това са Атина, Талин, Харков и Виена, като в австрийската столица ще бъде отворена нова база на компанията в Западна Европа. Успоредно с това ще бъдат наети още 700 служители.

Разширяването на бизнеса ще струва на фирмата над 2 милиарда долара, като парите ще бъдат насочени към 11 бази във Великобритания, Австрия, Полша, Украйна, Унгария, Румъния и Грузия.

Wizz Air пуска полети от Варна до Виена

Wizz Air пуска полети от Варна до Виена

Още от тази пролет

По думите на главния корпоративен директор Оуен Джонс това е най-мащабното разширяване на мрежата в историята на компанията.

"Wizz Air започва своята експанзия за 2018 г. тази седмица в Будапеща с пристигането на допълнителен Airbus A320, който ще бъде 11-ият самолет, базиран в унгарската столица. Това ще съвпадне и със старта на нов маршрут до град Ставангер в Норвегия", посочват от авиокомпанията.

Wizz Air базира 7-ми самолет в София

Wizz Air базира 7-ми самолет в София

С него ще лети до 2 нови дестинации

Към момента фирмата разполага с 90 самолета Airbus A320 и A321, които са разпределени в 28 бази.

У нас Wizz Air има осем самолета, като седем от тях са в столицата и един е във Варна. За нея в България работят 300 души.