Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира три нови маршрута от Бургас това лято, съобщиха от авиопревозвача. Европейските нови градове, до които ще можем да летим от Бургас са полските Краков и Жешов, както и унгарският град Дебрецен.

Полетите ще бъдат изпълнявани през цялото лято на 2022 година, два пъти седмично, предоставяйки на клиентите възможност както кратка уикенд ваканция, така и за по-дълга почивка.

От Wizz Air призовават пасажерите да проверяват редовно официалните институционални уебсайтове на страната, до която ще летят, за да се запознаят с най-актуалната информация, да проверят здравни документи, които се приемат, и всички приложими изисквания за пътуване, свързани с Covid-19.

Wizz Air рестартира 7 маршрута от София и 4 от Варна

Wizz Air рестартира 7 маршрута от София и 4 от Варна

Изпълнението на полетите ще бъде подновено в периода от 21 март до 11 април 2022 г.

Таци седмица стана ясно, че Wizz Air подновява директните полети по 11 маршрута от България. Общо 7 дестинации ще бъдат добавени към софийската мрежа на авиокомпанията, сред които Малага, Лисабон, Билунд, Братислава, Катания (Сицилия), Лондон Гетуик и Малта. Останалите 4 рестартирани маршрута са от Варна до Прага, Карлсруе/Баден-Баден, Ларнака и Ливърпул.

В края на януари 2022 година авиокомпанията обяви четири нови маршрута до своята база на летище Гетуик в Лондон от Бургас, Варна, Венеция и Палермо. В допълнение превозвачът увеличи и честотите по наскоро обявените си маршрути от Гетуик до Ларнака, Милано и Виена.

Летище София получи разрешение за директни полети до САЩ

Летище София получи разрешение за директни полети до САЩ

Презокеанските полети са с една стъпка по-близо, коментира изпълнителният директор на летището