Нискотарифната авиокомпания Wizz Air подновява директните полети по 11 маршрута от България. Общо 7 дестинации ще бъдат добавени към софийската мрежа на авиокомпанията, сред които Малага, Лисабон, Билунд, Братислава, Катания (Сицилия), Лондон Гетуик и Малта. Останалите 4 рестартирани маршрута са от Варна до Прага, Карлсруе/Баден-Баден, Ларнака и Ливърпул.

"Щастливи сме да рестартираме цели 11 маршрута от София и Варна. Въпреки трудните времена, нашият ангажимент към местния пазар остава силен и сме решени да продължим да добавяме нови интригуващи възможности за пътуване за българските пътници на атрактивни цени и при засилени мерки за безопасност", каза Зуза Трубек, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Wizz Air е опитала да купи конкурента си EasyJet

Wizz Air опитала да купи конкурента си EasyJet. Безуспешно

Стойността на предлаганата сделка не се посочва, но според EasyJet тя е била прекалено ниска

Изпълнението на полетите ще бъде подновено в периода от 21 март до 11 април 2022 г. Местата са пуснати в продажба и могат да бъдат резервирани на сайта на компанията или чрез мобилното й приложение. Цените за еднопосочен билет започват от 14.99 евро.

В края на януари 2022-а Wizz Air обяви четири нови маршрута до своята база на летище Гетуик в Лондон от Бургас, Варна, Венеция и Палермо. В допълнение превозвачът увеличи и честотите по наскоро обявените си маршрути от Гетуик до Ларнака, Милано и Виена.