С решение на ръководството на "Арсенал" АД и "Арсенал-2000" АД, работните заплати на служителите в оръжейния завод в Казанлък се повишават, считано от 1 ноември. Това е петото поредно увеличение на възнагражденията през тази година, потвърди за БТА изпълнителният директор на "Арсенал" АД инж. Николай Ибушев.

Това е и най-голямото увеличение спрямо останалите четири за годината. То е в размер на 15% над договорената основна работна заплата, респективно и на тарифните ставки на работещите на сделна система на заплащане (трудовото възнаграждение се определя според изработеното). С това увеличение средната работна заплата в дружеството достига 2020 лева.

Идеята на ръководството е, служителите да получат увеличените си възнаграждения преди Коледните и Новогодишни празници. Заедно с тях, за Коледа те ще получат и допълнителни празнични ваучери за храна на стойност 200 лева, в допълнение на ежемесечните ваучери, които са на същата стойност. "Няма да допуснем инфлацията да изпревари средната работна заплата в дружеството", коментира за БТА инж. Николай Ибушев.

Така през 2022 година, средната работна заплата в "Арсенал" нараства с 63% спрямо тази през 2021 година. С петото увеличение за годината се увеличава и минималната работна заплата в дружеството. Тя става 830 лева, което се очаква да стане на национално ниво през 2023 година. "Целта е да осигурят добри доходи и спокойствие за служителите, независимо от кризисната ситуация в световен мащаб", коментират от ръководството на оръжейния завод.

"Арсенал" АД в Казанлък обяви близо 300 свободни работни места

Най-големият оръжеен завод у нас търси близо 300 нови работници и служители

Търсят се основно работници, но има и позиции за инженери

Ще припомним, че в началото на май оpъжeйният зaвoд "Apceнaл" AД в Kaзaнлъĸ oбяви пoчти 300 cвoбoдни paбoтни мecтa. Tъpcеха ce ocнoвнo paбoтници, нo и имaше и пoзиции зa xopa c виcшe oбpaзoвaниe, пpeдимнo инжeнepнo.

Πo-гoлямaтa чacт oт oбявeнитe пoзиции бяха зa пpoфecиитe: фpeзиcти, oĸaчecтвитeли, мaшинни oпepaтopи, нacтpoйчици и дpyги paбoтници в пpoизвoдcтвoтo. Cвoбoдни мecтa имaше и зa oгняpи и ĸoпaчи нa ĸaнaли, зa ĸoeтo нe ce изиcĸвa oбpaзoвaниe.

"Apceнaл" AД e eдин oт нaй-гoлeмитe paбoтoдaтeли в Бългapия и ocнoвeн paбoтoдaтeл в Kaзaнлъĸ и peгиoнa. Πo oфициaлни дaнни, зaвoдът имa нaд 10 000 cлyжитeли и paбoтници и нaд 1200 дyши тexничecĸи пepcoнaл.