Руският автомобил Volga ("Волга"), известен по съветско време като "автомобилът на властта" - тъй като е бил луксозна за времето си марка - представи вчера "възродена" и обновена гама от модели на автомобилно изложение.

Стартирането на серийното производство ще бъде организирано от компанията "Производство на леки автомобили" в завод в Нижни Новгород. Началото на серийното производството е планирано за тази година, вероятно от есента. Обемът на инвестициите в проекта се оценява на повече от 60 млрд. рубли (около 750 млн. долара).

Още миналото лято Денис Мантуров, сега първи вицепремиер на Русия, анонсира възраждането на марката "Волга", като отбеляза тогава, че производството на тези автомобили ще става в Нижни Новгород с подкрепата на технологичен партньор.

Колко биха похарчили руснаците за покупка на нов и на "втора ръка" автомобил

Колко биха похарчили руснаците за покупка на нов и на "втора ръка" автомобил

Повечето от анкетираните смятат да закупят употребявана кола, коя е предпочитаната марка

Очаква се цената на новите автомобили Volga да бъде: за седана C40 около 2,5 млн. рубли, за кросоувъра K30 - 2,5-3 млн. рубли (около 33 хил. долара) и за кросоувъра K40 - 3-3,5 млн. рубли (около 39 хил. долара), сподели сега пред РИА Новости автомобилният експерт Максим Кадаков.

Също така, според Кадаков, с новата Volga производителите залагат не толкова на покупки от държавните институции - макар че това вероятно се подразбира - а на активни покупки от частни лица и компании.

Експертът отбелязва още, че външно седанът Volga C40 прилича на китайския Changan Raeton Plus, кросоувърът K30 - на Oshan X5 Plus, а кросоувърът K40 - на Changan UNI-Z.

Ръст на продажбите на (супер) луксозни автомобили в Русия, каква е цената на най-скъпия

Ръст на продажбите на (супер) луксозни автомобили в Русия, каква е цената на най-скъпия

Колко са тези коли в страната и в кои градове са най-много