Ако мислите, че имате нужда от уникален талант, за да бъдете успешни, тогава грешите или по-скоро не сте съвсем прави. Според проучване на д-р К. Андерс Ериксон от Университета на Флорида , са необходими 10 000 часа упражнения, за да се постигне световна класа на умения във всяка област. Което се равнява на около 20 часа седмично в продължение на 10 години.

"Правилото за 10 000 часа", базирано на изследването на Ериксон, е популяризирано от канадския журналист и писател Малкълм Гладуел и е опровергано неведнъж, по-точно числотоа 10 000 е била опровергано, но сега не става дума за това. В контекста на тази статия ни интересува самата теория, която е сравнително проста, предполага, че колкото повече практикуваме, толкова по-добри ставаме, пише zen.yandex.ru.

Има неща, за които не се нуждаем от талант или суперсили и които, ако ги развием, ще увеличат шансовете ни за успех. Това са определени поведения и умения, които могат и трябва да се поощряват и укрепват.

10 неща, които не изискват особен талант от нас и все пак определят нашия успех:

Точност

Много хора имат навика да закъсняват за работа, за среща с клиент, за лекар или фризьор и т. н. Своевременността и точността не изискват талант от вас, а показват, че уважавате времето на другите и заслужавате доверие.

Повечето от възможностите са следствие от изборите и решенията, които вземаме всеки ден. Направете интелигентен избор, за да увеличите шансовете си за успех. Един такъв избор е точността.

"Времето е пари. " Ако закъснеете, вие лишавате чакащите ви хора от най-ценния невъзобновяем ресурс, с който разполагат - времето. Вие също показвате неуважение към тях. Всяка секунда е от значение, всяко решение е от значение. Закъснението се отразява негативно на репутацията ви. Неточните хора се оценяват като неорганизирани, неспособни да планират добре дейностите си. Уважавайте своето и чуждото време - бъдете точни.

"Заповед 7б: Не крадете времето си!"

Александър Кумор, полски автор на афоризми

Снимка 285104

Източник: iStock

Положете допълнителни усилия

Много хора имат навика да търсят лесни пътища в живота, за да не се напрягат. Включително на работа, във взаимоотношения, при финансови проблеми и др.

Когато става дума за работа, много хора просто искат да свършат с нея. Да отседят предписаните 8 часа, без да обръщат особено внимание на качеството на работата си, и да се приберете вкъщи.

Истината обаче е, че вашите усилия и отдаденост на работата определят успех ви. Не е нужно да имате специални таланти, за да дадете най-доброто от себе си и да работите усилено, за да постигнете целите си.

Основният инструмент, който трябва да имате в арсенала си, е безупречната работна етика. Успешните хора често работят по 12-15 часа на ден - и това не е случайно.

В първите години Илон Мъск от своята кариера е работил по 100 часа седмично! Марк Кюбан казва, че трябва да "работите така, сякаш някой се опитва да ви отнеме всичко".

"Талантът е по-евтин от солта. Това, което отличава талантлив човек от успешен човек, е много упорита работа."

Стивън Кинг, американски писател

Снимка 337417

Източник: iStock

Енергичност

Наличието на много физическа енергия прави много по-лесно постигането на успех.

В съвременния свят живеем в "кутии": домове, автомобили, автобуси, офиси и други затоврени помещения. Много седим и малко спортуваме. Затова е важно да раздвижим малко тялото си, да тренираме и да си осигурим енергия, която да използваме за другите си цели.

Яжте здравословни храни, спортувайте редовно и спете достатъчно - тези три прости навика ще ви държат през целия ден.

Физическата активност добавя енергия, отпуска и намалява стреса. Здравословната диета осигурява правилното количество протеини, мазнини, въглехидрати, а също така ви дава необходимите витамини, макро- и микроелементи. Получаването на достатъчно сън позволява на тялото да си почине и да се възстанови.

Други начини за получаване на енергия са общуване с природата и пребиваване на открито, слушане на музика, дихателни упражнения.

"Удоволствието поражда енергия"

Алберт Айнщайн

Положителна нагласа

Положителната нагласа е от съществено значение за всяка дейност и до голяма степен определя вашия успех. Когато сте негативно настроени, вие не само саботирате собствените си усилия и успехи, но и пречите на успеха на другите.

Когато имате положителна нагласа, изпитвате положителни емоции. Изследванията показват, че положителните емоции са от съществено значение за успеха не само в работата, но и в живота като цяло.

Позитивното мислене улеснява преодоляването на трудностите и потенциалните препятствия. Не забравяйте също, че въпреки че не можете да влияете на всяко събитие, вие решавате как то ще ви повлияе и какво ще правите с него. Бъдете винаги в добро настроение.

Снимка 325330

Източник: Europa.eu

Ентусиазъм и страст

Спомняте ли си, когато бяхте дете, беше толкова лесно да се увлечете дори от най-обикновените неща. Както при положителното отношение, нямате нужда от талант, за да възвърнете тази детска радост и любопитство към света. Върнете този ентусиазъм, не позволявайте на суматохата на ежедневния свят да убие напълно детето във вас. Намерете своята страст и любов за цял живот. Използвайте детския ентусиазъм, за да увеличите шансовете си за успех.

Опитайте нови неща, научете и открийте какво ви доставя истинска радост и удоволствие. Това може да бъде готвене, колоездене, музика и т. н. Страстта ни дава мотивация и е една от най-важните черти на успешните хора. Страстта е да намериш това, което харесваш и да се отдадеш на това.

"Страстта е енергия. Почувствайте силата, която идва от фокусирането върху това, което ни вълнува."

Опра Уинфри

Езикът на тялото

Езикът на тялото е важен не само в бизнеса, но и в живота като цяло. Това до голяма степен определя вашия успех. От това зависи качеството на връзката ви, вашето психическо и физическо здраве.

Езикът на тялото е елемент от невербалната комуникация, която включва поза, изражение на лицето, контакт с очите и жестове с ръце и крака.

Подобрете уменията си в езика на тялото. Ако говорите с някого, поддържайте зрителен контакт, слушайте внимателно и се интересувайте от това, което някой казва. Твърдото и уверено ръкостискане е знак за доверие и честност. Важно е и каква стойка имате и как ходите. Вашето самочувствие и това как ви възприемат зависят много от езика на тялото ви.

Снимка 532675

Източник: iStock

Усмихвайте се

Усмивката е безполезна, но може да ви помогне да успеете. Усмивката е разбираема в цял свят. Усмихнатите хора се възприемат по-добре от обкръжението си като по-честни и приятелски настроени. Усмивката насърчава контакта, повишава вашата привлекателност, влияе положително на междуличностните отношения и ви помага да постигнете целите си.

Нямате нужда от специален талант, за да се насладите на усмивката си.

"Усмивката може да бъде конкурентно предимство - кара хората да се чувстват по-добре около вас."

Ричард Брансън

Отвореност към обратна връзка

Важно е да вярвате в способностите си и че сте добри в нещо. Въпреки това е също толкова важно да слушате другата страна, да се развивате и да се учите от тях. Ето защо, ако експерт във вашата област каже, че правите нещо нередно и можете да подобрите нещо, слушайте неговото мнение и не приемайте всичко негативно. Обратната връзка е чудесен инструмент за вашия успех. Използвайте го в своя полза.

Много хора имат твърде много голямо его и отказват да приемат критика. Бъдете отворени за конструктивна критика и желаете да се учите. Това е чудесен начин за развитие и израстване.

Подготовка

Не приемайте посредствеността, подготвяйте се и променяйте живота си към по-добро. Подхождайте към всяка задача отговорно. Трябва да се подготвите и тренирате, за да постигнете големи цели. Не е достатъчно да сте на точното място в точното време, трябва също така да сте добре подготвени.

Снимка 267384

Източник: iStock

Дръжте на думата си

Вашата дума трябва да има значение. Ако обещаеш нещо, винаги изпълнявай обещанието си.

Спазвайте думата си договорките си. Ако обещаете да се обадите на някого, направете го. Ако кажете, че ще постигнете нещо, направете го. Ако по някаква причина не можете да удържите думата си, незабавно докладвайте и обяснете защо се е случило това. Това ще изгради вашето доверие, доверие и взаимоотношения.

"Доверието се гради не на думи, а на изпълнени обещания."