Когато се подготвяте за интервю за работа, да си напишете добре автобиографията и мотивационното писмо не е достатъчно. Опитът и образованието няма да ви гарантират наемането.

Заради това внимавайте и за най-малките детайли, които могат да се превърнат в голям проблем и да ви костват получаването на работа. От сайта LifeHacker предупреждават за 4 от такива грешки, които всеки може да допусне.

1. Отчаян сте и го показвате

Професионалният консултант Лаура Гарнет казва, че нищо не прави човек да изглежда по-несериозно на интервю от това да показва, че е отчаян. Тя посочва, че е наистина трудно да се скрие такъв проблем.

Експертът съветва обаче ако сте в подобна ситуация, да си вдъхнете кураж, като си внушите, че имате качествата да успеете. Освен това Гарнет посочва, че е важно да се демонстрират интерес и любопитство към компанията.

2. Криете истинската си същност

Раджив Натан, който също е консултант, обяснява, че понякога човекът отсреща може да запомни за вас неочаквани факти, които обаче да ви спечелят симпатията му. По неговите думи е важно на интервю кандидатът да споделя дори по-странни и нетрадиционни теми, които са свързани с неговите интереси извън професионалния живот.

3. Не сте довършили домашното си

Тук се има предвид предварителната подготовка и проучване на работодателя преди да отидете на интервю. Най-лесното е проверите основателите, ръководството и дейността на компанията в интернет. Така ще имате представа за миналото на организацията и ще знаете на какъв етап се намира тя сега.

4. Правите лошо впечатление в социалните мрежи

"Всеки трябва да е много внимателен за това, което споделя в социалните мрежи, защото работодателите проверяват в интернет за хората, които канят на интервюта", казва кариерният експерт Хайди Дъс.